Grafisk identitet och logotyp åt Dupp

VFX-företaget Dupp film var i behov av en tydlig grafisk identitet, samt en mer distinkt logotyp som tydliggör och stärker deras varumärke.
Då de egentligen inte hade någon grafisk identitet sedan tidigare behöver verkligen ett helhetsgrepp tas och en röd tråd följas rakt igenom. En grafisk profil med typsnitt, färger, förhållanden och grafiska element som går hand i hand med vad de gör och samtidigt får dem att sticka ut. En riktigt visuell profil helt enkelt.

Dupp film ska kännas pålitliga och trygga men ändå spännande, så som filmbranschen. Men också självklart teknologiska, digitala och andas ”framtid”, så som VFX-branschen. Med visuella effekter skapar de något som inte ens finns idag. De skapar magi. Och de skapar helt nya världar.

Detta tog vi fasta på och ingenting har lämnats åt slumpen. Färgerna är inspirerade av VFX-branschen där de verkar. Ifrån kallt till varmt – is till eld. En toning som för tankarna till ett stormigt hav.
En stark och tydlig logotyp som för ens tankar mot film och cinema. Samtidigt skapas spänning med diagonalen som går igenom logotypen och ger åskådaren en lekfull flirt med den traditionella filmklappan. Vi skapade även en logo reveal för att stärka känslan mot filmbranschen och ett intro/outro de kan marknadsföra sig själva med i sina egna case bland annat.

 


KUND

DUPP AB

Uppdrag

Visuell profil & logotypdesign. Grafisk design.

Verktyg

Adobe Illustrator, InDesign & After Effects