Lekplats

Här lägger jag upp projekt som inte passar under »uppdrag«. Antingen är det personliga projekt eller tester av olika slag. Som »kreatör« har jag ett stort behov av att alltid utvecklas och att utforska nytt. Både för min egna del men även för mina kunders skull.

1K riff

När följarskaran på instagram översteg 1 000 följare ville jag göra något speciellt för att fira. Varför inte med ett luft-gitarr-riff?

(Och ja – jag spelade så klart in det riktiga riffet själv.)

It’s just a Game. Boy.

För ett tag sedan målade jag en tavla till mitt kontor. Här är lite behind the scenes:

It’s just a keps

Så här enkelt är det att designa och producera en keps.

Rough Queen

En tribute, eller »fan art«, för den fantastiska serien The Queen’s Gambit. Detta är alltså inget officiellt uppdrag för Netflix eller serien i sig, utan endast en hyllning och samtidigt ett test i animation och olika stilar.

Denna ruffa version är själva grundanimationen jag kommer utgå ifrån och är gjord på iPad i appen Rough Animator, vilket jag starkt kan rekommendera. Den är ritad frame by frame, alltså bildruta för bildruta och totalt 24 stycken. I 12 FPS (frames per second) blir detta endast två sekunder långt, som sedan skall loopas sömlöst.

Tanken är att i nästa steg rita varje frame (bildruta) för hand med blyerts och kol och sedan scanna in alla för att compa ihop i Adobe After Effects.

Animationstest

Ett enkelt animationstest av typografi och textur. Jag ville prova ett nytt sätt att animera fram text på ett grafiskt men även lite rufft vis. Kanske kommer denna stil att komma till användning för It’s just me eller för någon passande kunds räkning.

Ansiktsrigg

Test av ansiktsrigg med »Joysticks n sliders« i After Effects, för kunden Qmatic. Denna rigg användes senare i en animerad film jag gjorde för dom.

animation headrig for qmatic